top of page

Dames Nesselande winnen moeizame strijd van Majella

Zevenhuizen, de dames van Nesselande wisten in de wedstrijd tegen Majella zich weer te herstellen en een moeizame winst te bewerkstelligen. Via de setstanden 25-22, 24-26, 27-25 en 25-14 werd een 3-1 overwinning geboekt. Daarmee vier punten in eigen huis te houden.

Trainer/coach William Klaver beschikte over zijn gehele selectie en stelde de volgende basis binnen de lijnen: Margo de Wilde, Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Chiara Broek, Alaska Zwaanswijk, Vera Bruggeman en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De Zevenhuizense dames begonnen sterk aan de eerste set en wisten een voorsprong op te bouwen door met een sterke service Majella onder druk te zetten. Na een time-out wist de coach van Majella haar team op het goede spoor te krijgen en konden zij tot 18-17 bij komen. In een spannende eindstrijd moest coach William Klaver bij 23-22 een time-out nemen en dat hielp na een sterke aanval van Vera Bruggeman kon uiteindelijk Alaska Zwaanswijk de beslissende klap geven en pakte Nesselande deze set met 25-22 in. Ook de tweede set gaf een zelfde beeld. Nesselande wist al snel op 7-3 te komen, maar Majella vocht terug en verdedigend konden zij de ballen van de vloer houden. Majella wist de rollen om te draaien en kreeg door hun aanval, die goed gebruik maakte van het

Zevenhuizense blok de punten binnen. Majella liep daardoor uit naar 14-20. Met een sterke aanval van Kris Raaijmakers kon Nesselande tot 22-24 geraken. Bij deze stand bracht coach William Klaver, Michelle van der Knaap-Bijl aan de opslaglijn voor Margo de Wilde. Michelle tilde met haar service de stand naar 24-25. Maar een tactische service van set Majella zorgde ervoor dat deze set met 24-26 in hun handen kwam.

In de derde bleven de wissels Romy de Gier en Kris Raaijmakers binnen de lijnen staan en er ontspon een gelijk opgaande strijd, waarbij Majella wel Nesselande op twee punten voor bleef. Bij 17-22 kwamen Vera Bruggeman en Chiara Broek weer in het veld voor Romy de Gier en Kris Raaijmakers, dit had effect dat de side-out werd gewonnen door een sterke aanval van Marleen van Vliet en zij kon doorzetten en zo

Nesselande naar 24-24 brengen. Majella gaf zich nog niet gewonnen en kwam weer op setpoint, maar met Mariëlle Gerritsen aan de opslaglijn wist Nesselande door twee aces een 27-25 setwinst te behalen. In de vierde set bleef Nesselande in de flow en kon vanaf het begin een voorsprong nemen. Majella kon nog tot vier punten naderen, maar met Marleen van Vliet aan de opslag werd deze voorsprong voor Nesselande vergroot verdubbeld naar 21-13. In deze fase van de set wist Nesselande het hoofd koel te houden en kon met een sterke service de set met 25-14 afsluiten.

De dames van Nesselande hebben nu een wedstrijd pauze tot 10 januari, dan spelen zij op woensdagavond om 20.45 uur in Schoonhoven tegen DOS, de hekkensluiter van de derde divisie.

bottom of page