top of page

Slechts één punt voor paravolley Nesselande

Zevenhuizen, de paravolleyballers van Nesselande speelden zaterdag in, eigen huis tegen het team van Apollo Mill maar konden niet profiteren van hun thuisvoordeel. In deze vroege wedstrijd en daarmee een bijna lege sportzaal wisten de Zevenhuizense spelers slechts één set binnen te slepen. Apollo won via de setstanden 20-25, 23-25, 18-25 en 25-19 met 3-1 deze wedstrijd.

Nesselande trad weer aan met een smalle selectie, waar Julian Perdijk aan toegevoegd was. De volgende basis zat in het veld: Timo Mans, Merijn Bruijne, Tom Poortman, Robert Paul Buitendijk, Jaap Mensink en Julian Perdijk. Vanaf het begin was het duidelijk waarom Apollo koploper in de eredivisie was. Nesselande werd onder druk gezet en kon daar niet echt onder uit komen. Apollo bouwde een riante voorsprong op en in de eindfase kon Jaap Mensink met zijn service nog wat tegen gas geven en vijf punten binnen te slepen, dit was niet voldoende en Apollo sloot deze set met 20-25 af. In de tweede set kwam Hugo de Winter voor Robert Paul Buitendijk binnen de lijnen. In deze set kon Nesselande beter de service van Apollo beter te verwerken en wist pas op het eind Apollo wat onder druk te zetten door de service van aanvoerder Timo Mans. Apollo nam bij 23-24 een time-out en kon na de spelhervatting de set met 23-25 binnen halen.

Ook in de derde set was Apollo oppermachtig en kon halverwege de set door Julian Perdijk een mooie reeks serviceballen het gat iets verkleinen, maar de spelers uit Mill lieten zich niet van de wijs brengen en stevende naar een 18-25 setwinst toe. De bekende vierde set een toegift om een extra punt, zorgde ervoor dat bij de bezoekers de scherpte verslapte. Nesselande wist langzaam maar zeker een voorsprong op te bouwen. Bij 10-7 kwam Julian Perdijk voor Hugo de Winter weer binnen de lijnen. Apollo maakte van deze wissel meer gebruik en kon op gelijke hoogte komen Bij 13-14 wist Timo Mans zijn team weer op voorsprong te brengen die uitliep naar 21-19. Merijn Bruijne kon met zijn servicebeurt Nesselande de verdiende set met 25-19 geven.

Voor de zitvolleyballers van Nesselande staat zaterdag 16 december weer een thuiswedstrijd

gepland en nu om 16.15 uur tegen het team uit Sneek, V.a.s F.D.S. Hopelijk zal de sportzaal nu beter gevuld zijn en krijgen zij de steun van het publiek om weer punten te halen in deze wedstrijd. De vorige wedstrijd was een spannende waarbij het verschil slechts vier punten was.

bottom of page