top of page

Dames Nesselande kan goede reeks niet vervolgen

Nieuwegein, bij NVC konden de dames van Nesselande de lijn van het winnen zaterdag niet vervolgen. Nesselande moest met één punt genoegen, daar NVC via de setstanden 25-19, 25-12, 17-25 en 25-17 met 3-1 wisten te winnen.

Trainer/coach William Klaver stelde de volgende basis in het veld: Margo de Wilde, Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Chiara Broek, Alaska Zwaanswijk, Vera Bruggeman en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De Zevenhuizense dames begonnen onwennig aan de eerste set en kwamen al snel op achterstand. De lengte van de NVC dames en hun blok was voor de Zevenhuizense dames een groot obstakel. Bovendien wisten de gastvrouwen met hun service Nesselande onder druk te zetten. Bij 13-7 voerde coach William Klaver zijn bekende dubbele wissel uit Kris Raaijmakers en Romy de Gier kwamen binnen de lijnen voor Chiara Broek en Vera Bruggeman. Dit had effect en Nesselande kon nu goed bij blijven, echter de achterstand was te groot om die in te halen en NVC haalde deze set met 25-19 binnen. In de tweede set waren de dames van Nesselande van slag. Niets lukte en wanneer de pass goed was, werd er slordig omgegaan met de aanval. Hierdoor wist NVC een gemakkelijke 25-12 setwinst behalen.

In de derde set stond de basis weer in het veld met Enine Legierse voor Alaska Zwaanswijk. Nesselande wist vanaf het begin NVC onder druk te zetten en een lichte voorsprong nemen. NVC gaf zich niet gewonnen en bleef Nesselande bestoken met een strakke service. Enine Legierse wist met haar constante pass achterin bij Nesselande overeind te blijven. Vanaf 8-11 wisten Chiara Broek en Marleen van Vliet met hun service het verschil te maken en Nesselande naar 10-23 brengen. Dit werd niet meer uit handen gegeven en met 17-25 werd deze set winnend afgesloten. De vierde set werd aan Zevenhuizense kant hoopvol gestart, maar NVC boorde dit direct in en kon weer in hun spel komen en zorgde ervoor dat de Zevenhuizense dames niet in hun spel kwamen. Wat coach William Klaver ook probeerde niets hielp en moest toezien dat NVC ook deze set won nu met 25-17.

Voor de dames van Nesselande spelen komende zaterdag weer in Swanla om 16.15 uur nemen ze het dan op tegen Majella uit Utrecht, de nummer negen van de derde divisie.

bottom of page