top of page

Paravolley Nesselande strijdend ten onder

Sneek, het zitvolleybalteam van Nesselande speelden zaterdag in Sneek hun derde wedstrijd in de eredivisie. De spelers waren nu beter op elkaar ingespeeld en dat bleek ook uit de setstanden. Helaas kon er slechts één set binnengehaald worden V.a.s. F.D.S. wist via de setstanden 25-22, 22-25, 25-23 en 26-24 met 3-1 de wedstrijd winnen.

Nesselande kon weer beschikken over Timo Mans maar Robert Jelle Breunesse is nog steeds herstellende van zijn operatie. Gelegenheidscoach Jaap Mensink stelde de volgende basis op: Timo Mans, Robert-Paul Buitendijk, Tom Poortman, Jaap Mensink, Merijn Bruijne en Thomas de Vries. De eerste tegen de Noordelingen werd goed begonnen, met verzorgd spel werden de aanvallers van Nesselande goed in stelling gebracht. Dit resulteerde in een gelijk opgaande strijd waarin aanvoerder Timo Mans, die weer terug was in de basis, de lijnen goed uitzette. Daarnaast serveerde international Robert-Paul Buitendijk een mooi aantal punten bij elkaar, dit alles mocht niet baten voor Nesselande. In de eindfase wisten de spelers uit Sneek deze set toch binnen te halen met 25-22. Door een kleine aanpassing binnen de ploeg, mocht de dit seizoen debuterende, Hugo de Winter, zijn opwachting maken in de basis. Zoals zijn naam doet vermoeden voelde hij zich als een vis in het water in het koude Friesland. Ook in deze tweede set wist Nesselande wederom veel servicedruk op te bouwen. Onder andere zitvolleybal dinosaurus Jaap Mensink maakte mooie reeksen.

Bij FDS hadden zij duidelijk moeite om onder deze druk te komen. Naast de servicedruk werd er erg attent gespeeld aan het net, waardoor ‘supersub’ Thomas de Vries een ongelofelijk obstakel voor de aanvallers van Sneek. Deze set werd met 22-25 door Nesselande binnengesleept.

In de derde verliep het scoreverloop lang gelijk op en duurde het lang voordat er een opening kwam. Door de international bij FDS, Willem Siepel, werd met zijn sterke servicebeurt het gat geslagen en wist FDS naar een 25-23 setwinst te brengen. Voor de vierde set moest er nog een keer een schepje bovenop gedaan worden om een vijfde set af te dwingen in de Sneeker sporthal. De enigszins zieke Tom Poortman speelde lekker agressief aan het net, op deze manier zette hij de tegenstander onder druk.

In de loop van de set werd er met vlagen prachtig volleybal gespeeld wat resulteerde in een goede voorsprong van 20-24 voor de ploeg uit Zevenhuizen. Helaas konden spelers van Nesselande het niet bolwerken om het setpoint te verzilveren. FDS wist hun thuisvoordeel optimaal te benutten en kon deze set toch nog met 26-24 winnend afsluiten. Ondanks dat Nesselande zichzelf meer had moeten belonen, toonden zij aan een sterke verbetering te hebben doorgemaakt ten opzichte van de wedstrijd tegen Allvo.

Zaterdag spelen de paravolleyballers van Nesselande om 14.15 uur in Swanla tegen het team van Apollo Mill, de koploper van de eredivisie. In deze wedstrijd kunnen de zitvolleyballers laten zien, dat ze nog meer vooruit gegaan zijn.

bottom of page