top of page

Stroef begin paravolley Nesselande

Zevenhuizen, de paravolleyballers van Nesselande speelden zaterdag hun eerste competitie wedstrijd thuis tegen het team van Allvo uit Almere. Het team van Nesselande kon niet met de complete selectie aantreden, en waren duidelijk niet op elkaar ingespeeld. Allvo met international Said Mezlay in hun midden, wist deze wedstrijd met 3-1, via de setstanden 6-25, 19-25, 25-21 en 17-25 te winnen.

Nesselande kon niet beschikken over Timo Mans en Robert Jelle Breunesse en trad aan met in de basis Robert-Paul Buitendijk, Tom Poortman, Jaap Mensink, Merijn Bruijne, Thomas de Vries en Chiara Broek. De nieuwe opstelling was duidelijk niet goed op elkaar ingespeeld en kregen vanaf het begin een sterke serverende Allvo tegenover zich. Allvo kon onder leiding van international Said Mezlay Nesselande overrompelen en snel uitlopen naar een 6-25 setwinst. In de tweede set kwamen Julian Perdijk en Hugo de Winter binnen de lijnen voor Chiara Broek en Robert Paul Buitendijk. In deze set wist Nesselande de slagkracht van Allvo beter te verwerken en kon tot de zeven bij blijven. Daarna wisten de Almeerders weer uit te lopen en had Nesselande moeite om weer bij te komen met 19-25 ging deze set naar de gasten toe.

Voor Nesselande trad in de derde set duidelijk herstel in, Tom Poortman wist met zijn service zijn team de goede weg te wijzen en Nesselande nam een lichte voorsprong. Allvo wist weer langszij te komen. Julian Perdijk kon met zijn opslag Nesselande weer aan punten helpen, zodat Nesselande naar 10-5 kwam. Allvo probeerde van alles maar nu kon Nesselande met een sterk blok en aanval van Jaap Mensink wel punten blijven scoren en kon deze set met 25-21 winnend afsluiten. Ook in de vierde set wist Nesselande tot halverwege Allvo bij te houden, maar daarna pakte Allvo de draad weer op en kon uiteindelijk deze set met 17-25 winnen en daarmee een 3-1 overwinning naar huis nemen,

Voor Nesselande staat aanstaande zaterdag om 15.00 uur in Sneek de wedstrijd tegen V.a.s. F.D.S., de nummer twee van de ranglijst, op het programma

bottom of page