top of page

Dames Nesselande uit beker geserveerd

Zevenhuizen, maandagavond speelden de dames van Nesselande in eigen huis voor de tweede bekerronde tegen Haaglanden. In een matige wedstrijden werden de Zevenhuizense uit geserveerd.Haaglanden zorgde met hun service ervoor dat Nesselande niet in hun spel kwam en via de setstanden 19-25, 17-25 en 20-25 wist Haaglanden de volgende bekerronde halen.

Trainer/coach William Klaver bracht de volgende speelsters binnen de lijnen: Margo de Wilde, Enine Legierse, Mariëlle Gerritsen, Chiara Broek, Alaska Zwaanswijk, Vera Bruggeman en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Haaglanden liet vanaf het begin zien, waarvoor zij waren gekomen en zorgde met hun service voor zoveel druk, dat Nesselande niet in hun spel konden komen vanwege de slechte passing. De spelverdeelster van Nesselande moest zich in alle bochten wringen om er goede set-up uit te krijgen. Nesselande keek al snel tegen een 4-11 achterstand eerdat coach William Klaver een time-out nam. Dit had even effect, de service van Margo de Wilde zorgde voor wat druk bij Haaglanden, die na een time-out de service weer kon terug halen. Wat Nesselande ook probeerde, de passing bleef achter en Haaglanden bleef alert spelen en pakte deze set met 19-25 in. In de tweede set liet coach William Klaver de basis staan en Haaglanden wist dit goed te gebruiken. Ook nu weer zorgden de gasten ervoor dat er een ruime voorsprong van 4-8 werd genomen. Coach William Klaver bracht via een dubbele wissel Kris Raaijmakers en Karin Knip binnen de lijnen voor Chiara Broek en era Bruggeman. Karin Knip wist met haar service nog punten te scoren, maar daarna hield het op. Bij 12-17 werd er weer terug gewisseld. Haaglanden bleef stug doorgaan en zorgde met de laatste ace in deze set dat de setwinst op 17-25 kwam voor hen.

In de derde set kwamen Michelle van der Knaap-Bijl en Marleen van Vliet in het veld voor Mariëlle Gerritsen en Enine Legierse. Dit was voor Nesselande een goede impuls en was er nu sprake van een gelijk opgaande strijd.

Bij 15-15 ging de tweede scheidsrechter zich nadrukkelijk mengen in de strijd en waren er onverklaarbare beslissingen te ervaren. Nesselande liet zich daar mee afleiden en Haaglanden maakte daar goed gebruik van. Coach William Klaver bracht weer de dubbele wissel in, maar doordat de pass niet goed aankwam kon Haaglanden verder uitlopen. Op het einde was de achterstand dermate dat er geen ommekeer kon komen en Haaglanden wist ook deze set met 20-25 winnend afsluiten. Hiermee is Nesselande uitgebekerd en kunnen zij zich volledig op de competitie gaan richten.

Voor aanstaande vrijdagavond staat dan de wedstrijd tegen Kratos’08 in Delft op het programma. Dit team staat op een derde plaats maar heeft een goed uitzicht op de koppositie, het wordt dus een zware wedstrijd voor de Zevenhuizense dames en het is te hopen dat zij over de uitschakeling in beker heen kunnen komen.

bottom of page