top of page

Heren van CAS CRM pakken de winst op Pelster/Cito

Zeist, zaterdag gingen de heren van CAS CRM/ZVH naar Zeist om het tegen het team van Pelster/Cito op te nemen. Dit team stond onder Nesselande op de ranglijst en vooraf werd een overwinning ingecalculeerd. De Zevenhuizense heren wisten die verwachting waar te maken en met de setstanden 17-25, 23-25, 25-20 en 19-25 werd een goede 3-1 overwinning geboekt.

Trainer/coach Kristian van de Wel startte met de volgende basis Timothy Scheffers, Chris van Mullem, Jan Jaap van Schuylenburg, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Max van Mullem en libero Mika Prins. CAS CRM wist dat zij gelijk vanaf het begin de thuisploeg onder druk moest zetten en dit konden ze ook uitvoeren. Timothy Scheffers wist vanaf het begin een mooie service reeks neer te zetten waarmee CAS CRM met 4-1 voor kwam. Cito wist terug te komen maar de Zevenhuizense spelers hadden alles onder controle en wisten met Chris van Mullem aan de opslag deze set met 17-25 te winnen. In de tweede set wist CAS CRM pas na 16-16 enige afstand te nemen van Cito en liepen uit naar 19-22. Door wat onzorgvuldige aanvallen en kleine foutjes kwam Cito nog tot 23-23 bij met Thomas van Rij aan service wist CAS CRM deze toch nog met 23-25 binnen te halen.

Het team van Pelster/Cito wist in de derde set beter te scoren en hield nu de Zevenhuizense spelers onder druk. Bij 11-8 bracht coach Kristian van der Wel op het midden Ludrich Inocente in het veld voor Jan-Jaap van Schuylenburg. Dit had niet direct het gewenste effect en in de eindfase kwam Nesselande tot 20-19 dicht bij. Maar een aantal onnodige fouten zorgde ervoor dat Cito deze set met 25-20 winnend kon afsluiten. In de vierde set kon CAS CRM niet gelijk afstand van Cito nemen. Daarom bracht coach Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel in, waarbij Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg binnen de lijnen kwamen voor Timothy Scheffers en Max van Mullem. Dit had wel effect en langzaam maar zeker liep CAS CRM verder uit en konden zonder in de problemen te komen deze set met 19-25 winnen.

Door deze overwinning klimt CAS CRM weer een plaats op de ranglijst en staan ze nu gelijk met AH van Mierlo/Reflex uit Kampen. Dit team zal tevens de tegenstander zijn van de Zevenhuizense heren op zaterdag 25 november aanstaande. VC Nesselande zal op deze dag ook nog een sponsor event organiseren, welke vanaf 16.30 uur begint. Na afloop van de wedstrijd tussen CAS CRM en Reflex zal er een afterparty in Swanla.

Opstellingen:

CAS CRM / ZVH: Max van Mullem (Max Nieuwstad ), Chris van Mullem, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg ), Jan-Jaap van Schuylenburg (Ludrich Inocente), Thomas van Rij, Mika Prins (L)

bottom of page