top of page

Dames Nesselande kunnen weer winnen

Bilthoven, op donderdagavond speelden de Nesselande dames tegen de nummer twee van de derde divisie, Irene. Nesselande begon met vertrouwen aan de wedstrijd en wist dit ook waar te maken en kon via de setstanden 18-25, 18-25, 25-20 en 20-25 een 3-1 overwinning mee naar huis nemen.

Trainer/coach William Klaver bracht de volgende basis:binnen de lijnen: Margo de Wilde, Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Chiara Broek, Alaska Zwaanswijk, Kris Raaijmakers en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De dames begonnen sterk aan deze set en namen gelijk een voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. Vooral de middenaanval liep goed en ook kon Nesselande de gastdames met hun service onder druk zetten dit werd beloond met een 18-25 set winst. In de tweede set liet Irene zien, waarom zij op plek twee van de competitie staan, vanaf het eerst fluitsignaal wisten zijn Nesselande onder druk te zetten en een 5-1 voorsprong te nemen. Nesselande bleef rustig en wist langzaam maar zeker terug te komen. Bij 9-4 achter nam coach William Klaver een time-out om zijn speelsters extra te instrueren, dit had effect en nadat de opslag aan Zevenhuizense kant kwam wist Alaska Zwaanswijk met haar service de druk op Irene te zetten. Hierdoor kwam Nesselande weer op gelijke hoogte met Irene (9-9). Een spannende strijd ontstond, waarbij Nesselande bij 11-11 met Mariëlle Gerritsen aan de opslag het beslissende gat kon slaan. Dit wist Nesselande vast te houden, coach William Klaver bracht Enine Legierse in het veld voor Margo de Wilde aan de opslaglijn. De voorsprong werd groter en Nesselande kon deze set met 18-25 afsluiten.

De derde set gaf een gelijk opgaande strijd te zien, waarbij nu Irene wel meer punten kon scoren dan Nesselande. Bij 17-16 nam Romy de Gier het spel verdelen over van Chiara Broek, Nesselande kwam gelijk, maar Irene wist toch weer de teugels strakker aan te trekken en kon uiteindelijk deze set met 25-20 binnen halen. In de vierde set bleef Romy de Gier als spelverdeelster staan en wist met haar aanvallers vanaf het begin een voorsprong op te bouwen. De service van Nesselande werd goed uitgevoerd en Irene kreeg die niet goed onder controle. Nesselande had haar pass wel onder controle, Toch wisten de gastdames zich weer in de wedstrijd te brengen en kwam met 18-17 voor, na een time-out kon Nesselande het weer in hun voordeel omkeren. Met Alaska Zwaanswijk aan de opslag liep Nesselande uit naar 18-24. Het duurde even voordat Nesselande het beslissende punt 20-25 kon maken. Nesselande neemt deze 1-3 overwinning en vier punten mee naar huis.

Voor komende zaterdag spelen de dames van Nesselande weer in eigen huis om 16.15 uur spelen zij in Swanla tegen Zovoc, die met een gelijk aantal punten op de ranglijst staan. Voor de Zevenhuizense dames is dit de kans om zich te revancheren voor het verlies in Zoetermeer van twee weken terug.