top of page

Heren van CAS CRM krijgen geen loon naar werken

Bedum, na een uren lange reis speelden de Zevenhuizense heren zaterdag in Bedum (Groningen) tegen het team van Kenders Bouw-Dio, een van de koplopers in de Topdivisie. In een spannend en grillig verlopen wedstrijd kon de thuisclub toch via de setstanden 15-25, 25-16, 25-23 en 25-16 met 3-1 de winst in eigen huis houden

Trainer/coach Kristian van de Wel kon nog niet optimaal beschikken over spelverdeler Timothy Scheffers en bracht de volgende selectie binnen de lijnen: Chris van Mullem, Ludrich Inocente, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Max van Mullem, Bram Wiltenburg en libero Mika Prins. In de eerste set wisten de heren van CAS CRM de gastheren met hun service (Chris en Max van Mullem) goed onder druk te zetten. De voorsprong die werd opgebouwd kon door de Zevenhuizense heren vastgehouden worden en met de laatste service beurt van Benjamin Parkinson wist CAS CRM deze set met 15-25 winnend af te sluiten. In de tweede set waren rollen duidelijk omgedraaid, DIO wist vanaf het begin met hun service

De spelers van CAS CRM onder druk te zetten en zorgde ervoor dat coach Kristian van der Wel al bij 6-2 achter een time-out mest nemen. Er werd daarna een punt gescoord, maar bij 8-3 kwam Tristan Keijzer binnen de lijnen voor Chris van Mullem ook dit had nog geen effect. Bij 9-3 voerde coach Van der Wel een dubbele wissel in Timothy Scheffers en Max Nieuwstad kwamen in het veld voor Max van Mullem en Bram Wiltenburg. Ook dit had minimaal effect en bij 13-6 en 14-7 werden de wissels terug gedraaid. De Zevenhuizense heren bleven achter de feiten aan lopen en konden niet onder de druk uitkomen en moest deze set met 25-16 aan DIO laten. CAS CRM had in de derde set een beter weerwoord en kon in

De beginfase DIO bij houden en zelfs een lichte voorsprong (5-8) nemen. DIO kwam sterk terug en zorgde ervoor dat bij 15-13 er weer een time-out genomen moest worden door coach Kristian van der Wel en bracht later Tristan Keijzer weer in het veld. Bij 19-14 nam Timothy Scheffers het spelverdelen over van Bram Wiltenburg en door deze nieuwe impuls wisten de Zevenhuizense heren dichterbij te komen. Nadat coach Kristian van der Wel, door een opmerking te maken over een onterechte beslissing van de leiding, een waarschuwing kreeg was de vlam in de pan gekomen en kon Timothy Scheffers met zijn service de stand gelijk trekken 23-23. Helaas voor de Zevenhuizenaren wist DIO de opmars te soppen en zelf het eerst verkregen setpunt te verzilveren en de set met 25-23 binnen te halen. De meegereisde supporters hoopten dat de laatste fase van de derde set een vervolg ging krijgen. Dat ook te gebeuren, CAS CRM wist mede door de sterke service van Max van Mullem en lichte voorsprong te nemen. Deze kon tot 13-14 vastgehouden en daarna liep DIO in en erover. Bij 17-15 kwam DIO speler Bert Bouwers aan de opslag lijn en wist met zijn service de passers van CAS CRM danig onder druk te zetten en de stand tot 24-16 brengen. DIO maakte met hun aanval het beslissende punt 25-16, en stuurde CAS CRM met lege handen naar huis. Die duidelijk meer had verwacht van deze ontmoeting.

Voor aanstaande zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, dan zal om 19.30 uur in Swanla het team van VoCASA uit Nijmegen hun tegenstander zijn. Dit team staat op de derde plaats van de Topdivisie en zal dus een zware kluif worden. Met de steun van de supporters moeten er toch kansen liggen.

bottom of page