top of page

Dames Nesselande 2 nemen de leiding in de Promotieklasse

De Zevenhuizense dames speelde zaterdag tegen het eerste team van VV Haaglanden. Na de overwinning van 3-2 van afgelopen maandag waren de dames gebrand om ook deze wedstrijd te winnen. In een wat rommelige wedstrijd wisten de dames op karakter een vijfde set te ontlopen. Via de setstanden 25-20, 19-25, 25-16 en 25-21 werd de overwinning behaald.

Coach Jan Zaal stelde het volgende zestal op: Demi op de spelverdeling, Gaby op de diagonaal positie, Marlies en Sonja op de passer-loop, Yara en Mirjam op het midden en Inge nam de liberopositie weer voor haar rekening. De wedstrijd begon wat rommelig aan beide kanten. De dames van Nesselande wisten hun koppies omhoog te houden. Inge kon de pass goed brengen waardoor Demi haar aanvallers kon aanspelen. Deze set werd binnengehaald met 25-20.

De tweede set begon rommelig. De dames van Nesselande keken al snel tegen een achterstand aan. De ballen werden niet meer afgemaakt waardoor Haaglanden de set met 19-25 naar zich toe trok.

De dames van Nesselande lieten zich niet uit het veld slaan en herpakte zich goed. Jan Zaal wisselde meegebrachte Jolien van Dam regelmatig in voor de pass waardoor de dames weer gingen scoren. De dames hebben de voorsprong goed vastgehouden en daarom ook de set gewonnen met 25-16.

In de vierde set keken de dames al snel tegen een achterstand aan. Er werd veel gerommeld in het veld. Jan Zaal sprak de dames toe en ze kwamen snel weer terug in hun eigen spel. De pass werd goed gebracht en Yara, Mirjam en Gaby kwamen aan scoren toe. Na een goede service serie van Marlies wisten de dames terug te komen tot 24-21. Met een laatste scorende bal van Sonja was de set gewonnen met 25-21.

De dames staan inmiddels bovenaan. Volgende week spelen de dames om 12:00 uur uit in de Galgenwaard tegen VV Utrecht dames 5, de nummer 3 op de ranglijst. Zal dan ook eindelijk de teamfoto van dames 2 gemaakt worden?