top of page

Heren van CAS CRM uitgebekerd

Amersfoort, de Zevenhuizense heren speelde zaterdag in de tweede ronde van de Nationale beker een driekamp. Als eerste tegenstander was Velo aan de beurt en via de setstanden 16-25, 25-18, 25-22, 19-25 en 11-15 wist CAS CRM de wedstrijd met 3-2, te winnen. De tweede tegenstander was gastheer AVV Keistad en kon na de verloren eerste set met 3-1 winnen met de setstanden 21-25, 25-18, 25-21 en 25-13. Daarmee gaat AVV Keistad naar de derde ronde toe.

Trainer/coach Kristian van de Wel kon niet beschikken over de geblesseerde spelverdeler Timothy Scheffers en zette de jeugdige Bram Wiltenburg binnen de lijnen met de volgende aanvallers: Chris van Mullem, Ludrich Inocente, Jan Jaap van Schuylenburg, Thomas van Rij, Max van Mullem en libero Mika Prins. In de eerste set van de eerste wedstrijd was dan de basis anders dan normaal en moesten de spelers elkaar nog goed vinden. CAS CRM kon in deze eerste set met hun service Velo onder druk zetten en de set met 16-25 winnend afsluiten. Velo kon in de tweede en derde set zich herpakken en de rollen omdraaien. Coach Kristian van der Wel liet al zijn spelers spelen, waardoor spelverdeler Bram Wiltenburg veel moeite had om een stabiele aanval op te zetten. Bij vlagen lukte dit maar Velo zag kans om deze sets met 25-18 en 25-22 naar zich toe te trekken. In de vierde set bracht coach Kristian van der Wel een andere samenstelling binnen de lijnen, maakte Benjamin Parkinson zijn opwachting. De passing van CAS CRM liep beter waardoor hun aanval ook in kracht toenam. Velo werd onder druk gezet en de Zevenhuizense heren hielden dit vast en kon met 19-25 een vijfde set afdwingen. In die vijfde set kon CAS CRM het goede spel vasthouden en met 11-15 deze wedstrijd met 3-2 winnen.

In de tweede wedstrijd tegen gastheer AVV Keistad, die de wedstrijd tegen Velo met 3-0 had gewonnen, wist coach Kristian van der Wel, dat het zwaar zou worden. In de eerste set, waarin

Max Nieuwstad in de basis begon, keek Nesselande al snel tegen een achterstand aan. Maar met Thomas van Rij aan de opslag konden de Zevenhuizense heren keer op keer het gat dichten en op het eind zelfs de set met 21-25 binnen halen. Keistad wist in de tweede set de teugels weer strak in handen te nemen en CAS CRM onder druk te zetten. Hierdoor werd er veel van de jeugdige Bram Wiltenburg gevraagd om de pass te verwerken om zijn aanvallers goed in stelling te brengen. Keistad liet zich niet meer verrassen en met 25-18 werd gelijk gemaakt. In de volgende sets verslapten de gastheren niet en wisten set drie en vier met resp. 25-21 en 25-13 winnend afsluiten. Daarmee gaan zij naar de volgende ronde. CAS CRM kan zich nu volledig richten op de competitie in de Topdivisie.

Voor de spelers van CAS CRM staat aanstaande zaterdag in Bedum de wedstrijd tegen Kenders Bouw-DIO om 1930 uur op het programma. Het zal een zware klus worden voor de Zevenhuizense spelers, daar DIO de huidige koploper is in de Topdivisie en het thuisvoordeel ten volle wil benutten.