top of page

Dames Nesselande strijdend ten onder

Zoetermeer, de Nesselande dames speelden zaterdag tegen Zovoc, waarmee ze op gelijke hoogte op de ranglijst stonden. Na een felle strijd wist Zovoc Nesselande met slechts één punt naar huis te sturen, door de wedstrijd vis de setstanden 26-24, 25-22, 22-25 en 25-22 met 3-1 te winnen en Nesselande voorbij te streven.

Trainer/coach William Klaver startte de wedstrijd met de volgende basis: Vera Bruggeman, Michelle van der Knaap-Bijl, Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Chiara Broek, Alaska Zwaanswijk en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De dames begonnen zwak aan deze set en maakten teveel fouten, waardoor Zovoc een ruime voorsprong kon opbouwen. Halverwege nam Kris Raaijmakers de taak over van Vera Bruggeman. Nesselande begon beter te draaien en kon meer punten scoren. Er volgde een spannende eindfase, die met moeite met 26-24 die door Zovoc werd gewonnen. Ook in de tweede set wist Nesselande Zovoc op gelijke hoogte te houden. De gastdames goed onder druk gezet en vielen de rally’s vaker in het voordeel van Nesselande uit. In de eindfase werd er weer onzorgvuldiger met de kansen om gegaan en kon Zovoc terug komen en wist deze set toch te winnen nu met 25-22.

Dezelfde opstelling van Nesselande bleef in de derde set staan en nu wisten de Zevenhuizense

dames wel afstand nemen van Zovoc doordat in deze set alles lukte. Halverwege bracht coach William Klaver weer de bekende dubbele wissel in Romy de Gier en Vera Bruggeman. In de eindfase kwam Enine Legierse in het achterveld nog even in voor Alaska Zwaanswijk. Nesselande kon het spel vasthouden en won de set met 22-25, dit gaf het team gelijk een boost en een goed gevoel dat de wedstrijd tot een goed einde gebracht kon worden. De vierde set verliep in het begin gelijk als de derde set er werd een voorsprong opgebouwd en ook de rally’s werd weer door Nesselande vaker winnend afgesloten. In deze set was de dubbele wissel nu geen succes en werd weer ongedaan gemaakt. Zovoc wist in de eindfase door een goede blokkering de Zevenhuizense aanvallen te keren en kon daardoor inlopen en gingen de Zoetermeerse dames door en kon uiteindelijk deze set met 25-22 winnen en daarmee de wedstrijd. Nesselande nam daardoor slechts één punt mee naar huis en hield Zovoc vier punten in eigen huis.

De dames van Nesselande hebben komende zaterdag geen wedstrijd en kunnen zich gaan voorbereiden op het vervolg van de competitie. Donderdagavond 2 november spelen de dames weer een competitiewedstrijd om 20.00 uur in Bilthoven tegen Irene, de huidige koploper van de derde divisie.