top of page

Paravolley Nesselande strijdend ten onder

Belfeld, zaterdag speelden de paravolleyballers van Nesselande hun eerste competitie wedstrijd in Belfeld tegen de regerend landskampioen BVC Holyoke. Het team van Nesselande kon met de complete selectie aantreden, waarbij de nieuwelingen Hugo de Winter en Robert-Paul Buitendijk de harde kern hadden versterkt. Nesselande moest via de setstanden 25-14, 25-20, 25-21 en 25-14 de volle winst aan BVC Holyoke laten.

Nesselande trad aan met in de basis Robert-Jelle Breunesse, Tom Poortman, Jaap Mensink, Merijn Bruijne, Timo Mans en Thomas de Vries in het veld zaten, waarbij Tom herstellende is van een knieblessure. Door een foutje in het opstellingsbriefje begon aanwinst Hugo de Winter toch in de basis op de plek van Robert-Jelle Breunesse, dit betekende direct dus het eerste debuut van deze wedstrijd. Hugo toonde aan er klaar voor te zijn, door mooie passes te geven. Na drie gespeelde punten kwam Robert-Jelle er aan het net dan toch in. In de eerste set was het snel duidelijk dat Holyoke er al een wedstrijd op had zitten dit seizoen en beter op elkaar ingespeeld was dan Nesselande. Timo Mans probeerde door mooie aanvallen en erg actief zijn team te coachen, het tij te keren maar het mocht niet baten. Ook Robert-Paul Buitendijk werd ingebracht om iets nieuws te proberen en bij zijn debuut in de eredivisie liet hij gelijk zien over een goede aanvalsslag te beschikken. Ondanks oplevingen, zoals een mooi verdedigende actie van Thomas de Vries welke tot zoveel verwarring leidde bij Holyoke dat de bal daar op de grond viel, waren de gastheren uit Belfeld toch duidelijk de sterkste en sloten deze set met 25-14 af.

In de tweede set switchte Nesselande naar een opstelling met twee spelverdelers. Robert-Paul bleef in het veld en nam de plek van Thomas in. Nesselande maakte het zichzelf onnodig moeilijk door de pass niet goed te brengen en het aanvallend niet af te maken tegen het ervaren blok van Holyoke. Onder andere Loek Hendrix, Björn Moris van het Nederlands team en Dominik Albrecht van het Duitse nationale team hadden een groot aandeel in de punten van de oranjehemden. Toch liepen de tweede en derde set beter dan de eerste. Jaap Mensink wist met mooi geplaatste ballen goed te scoren. Ook Robert-Jelle viel met durf aan en Tom was scherp aan het net, Holyoke liet zich niet van het wijs brengen en won deze sets met 25-20 en 25-21. In de bonus set ging Nesselande er vol goede moed tegen aan. Halverwege deze set kreeg Tom meer last van zijn knie en werd vervangen door Merijn Bruine. Met goede set-ups en goede aanvallen, Nesselande nog wat bij. Maar met een sterke service reeks van Holyoke was het gedaan met de weerstand en kon Holyoke ook deze set binnen halen (25-14)

Al met al heeft Nesselande laten zien dat het team in de breedte zeker sterker zijn geworden.

Er werd veel gewisseld en iedereen heeft een goede bijdrage geleverd, Het team krijgt weer tijd om de punten op de i te zetten en te werken aan een verbetering van het spel. De eerstvolgende wedstrijd is 25 november in eigen huis tegen vc Allvo uit Almere, aanvang 14.15 uur. Voor die tijd komen Merijn Bruine, Tom Portman, Robert-Jelle Breunesse en Robert-Paul Buitendijk nog met het Nationale team uit op het EK van 4 tot 12 november in Kroatië

bottom of page