top of page

Dames Nesselande te wisselvallig

Zevenhuizen, de dames van Nesselande speelden zaterdag in de kleine zaal van Swanla, vanwege de nog niet opgeloste vochtproblemen. Nesselande kon het sterk spelende Kalinko, die titelaspiratie heeft, soms bijhouden, maar moest via de setstanden 17-25, 25-11, 20-25, en 16-25 met 1-3 de winst aan Kalinko laten.

Trainer/coach William Klaver de volgende speelsters binnen de lijnen: Vera Bruggeman, Michelle van der Knaap-Bijl, Marleen van Vliet, Kris Raaijmakers, Romy de Gier, Margo de Wilde en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Kalinko zetten de dames van Nesselande met hun service direct onder druk en zorgde dat coach William Klaver al bij 4-9 een time-out moest nemen. Het effect bleef uit en bij 6-14 kwam Alaska Zwaanswijk voor Vera Bruggeman binnen de lijnen. Kalinko wist verdedigend alle ballen van de grond te houden en liet Nesselande niet dichterbij komen. Bij 9-18 kwam Mariëlle Gerritsen Margo de Wilde vervangen in het veld. Kalinko ging onverstoorbaar door en maakte deze met een sterk blok bij 17-25 uit

In de tweede set werd het spel verdelen door Chiara Broek uitgevoerd en daarmee werden de buitenaanvallers goed bediend. Mariëlle Gerritsen wist met haar service de druk bij Kalinko te leggen en aanvallend kon Alaska Zwaanswijk goed scoren. In de eindfase wist Vera Bruggeman deze set met 25-11 binnenhalen voor Nesselande.

De derde set zag het publiek een spannende strijd gevoed worden, waarbij de beide teams weinig voor elkaar onderdeden. Tot 20-21 waren de kansen voor beide teams aanwezig, maar Kalinko was op het eind alerter en kon met een sterke service deze naar zich toehalen en bij 20-25 de set afsluiten.

Ook in de vierde set ging het in de beginfase gelijk op. Bij 8-8 stuurde coach William Klaver Romy de Gier binnen de lijnen om het spel verdelen over te nemen van Chiara Broek. Nesselande kon nog bijblijven, maar op het eind wist Kalinko weer met een sterke service een gat te slaan, die door Nesselande niet gedicht kon worden en met 16-25 ging ook deze set naar Kalinko toe. Waardoor Kalinko gedeeld eerste wordt op de ranglijst.

Voor aanstaande zaterdag gaan de dames van Nesselande naar streekgenoot Zovoc in Zoetermeer. Beide teams hebben zeven punten uit vier wedstrijden en het wordt voor de Zevenhuizense dames belangrijk om deze wedstrijd te winnen en de aansluiting met de top te krijgen. Wedstrijd in Zoetermeer begint om 19.30 uur.

Opstellingen

Nesselande: Michelle van der Knaap-Bijl, Marleen van Vliet, Margo de Wilde (Mariëlle Gerritsen), Romy de Gier (Chiara Broek), Vera Bruggeman (Alaska Zwaansdijk ), Kris Raaijmakers, Patricia van der Knaap-Kuijk (L)

bottom of page