top of page

Dames Nesselande kan goede start niet vervolgen

Utrecht, de dames van Nesselande speelden zaterdag in Utrecht tegen het derde damesteam van vv Utrecht. Wat zo mooi begon eindigde in een deceptie en ging Nesselande met lege handen naar huis. Via de setstanden 19-25, 25-20, 25-20 en 25-19 wist Utrecht met 3-1 te winnen.

Trainer/coach William Klaver kon weer beschikken over volledige selectie en bracht de volgende basis in het veld: Enine Legierse, Michelle van der Knaap-Bijl, Marleen van Vliet, Kris Raaijmakers, Romy de Gier, Margo de Wilde en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Nesselande wist vanaf het begin de thuisploeg onder druk te zetten met hun service en krachtige aanvallen. Wat Utrecht ook probeerde zij kwamen niet onder druk vandaan en zag Nesselande deze set met 19-25 naar zich toe te trekken. In de tweede set tapte Utrecht uit een ander vaatje en nam direct een voorsprong. Nesselande kreeg nu een koekje van eigen deeg, de service van Utrecht kon niet goed onder controle komen en aanvallend wisten de gastdames goed te scoren. Daarmee werd het zelf vertrouwen van Utrecht opgevijzeld. Coach bracht weer een dubbelwissel in bij 17-11, Vera Bruggeman en Chiara Broek kwam binnen de lijnen voor Romy de Gier en Kris Raaijmakers. Deze wissel bracht niet het effect wat er van gehoopt werd en Utrecht kon deze set toch met 25-20 winnend afsluiten.

Coach William Klaver liet in de derde set Vera Bruggeman staan en kwam nu ook Mariëlle Gerritsen binnen de lijnen. Utrecht wist vanaf het begin het heft in handen nemen en zorgde ervoor dat Nesselande achter de feiten aanliep. Bij 9-2 achter werd Enine Legierse gewisseld voor Alaska Zwaanswijk. Nesselande wist op afstand Utrecht bij te houden en bij 21-16 werd er weer een dubbele wissel uitgevoerd. In deze eindfase toonde Nesselande wat meer vechtlust en kon tot 22-20 bij komen. Maar Utrecht gaf deze set niet meer uit handen en sloot met 25-20 deze set af.

In de vierde set kon Nesselande lang de thuisploeg bijhouden, maar na 17-16 liep Utrecht weer uit een maakte deze set af met 25-19. Daarmee Nesselande met lege handen naar huis sturen.

Voor Nesselande staat zaterdag in eigen huis de wedstrijd tegen koploper Kalinko uit Den Haag, aanvang wedstrijd 16.15 uur.

Opstellingen

Nesselande: Michelle van der Knaap-Bijl (4), Marleen van Vliet (10), Margo de Wilde (4)(Alaska Zwaansdijk (6)), Romy de Gier (1)(Chiara Broek), Enine Legierse (5)(Vera Bruggeman (6), Kris Raaijmakers (5)(Mariëlle Gerritsen (8)), Patricia van der Knaap-Kuijk (L)