top of page

Prima start van competitie voor Nesselande Dames 2

Dames 2 is vergeleken met vorig jaar aardig van samenstelling veranderd. Marielle en Vera zijn naar dames 1 gegaan en Jolien B, Dorien en Daphne zijn gestopt bij Nesselande. Het team is aangevuld met Demi (spelverdeelster), Inge (libero) en het midden is versterkt met Mirjam en Fieke.

De Voorbereiding

Met het nieuw samengesteld team verzamelde dames 2 afgelopen zaterdag rond 15.45 uur bij Swanla om te vertrekken naar Nieuwegein. Jan Zaal kwam rechtstreeks, aangezien hij voor en na de wedstrijd de wedstrijden van onze andere concurrenten ging analyseren. Gaby was nog op vakantie, waardoor Yara gepromoveerd was tot diagonaal. Gelukkig kon oud D2-speelster Marielle als back-up mee, ze bleek uiteindelijk ook hard nodig te zijn. Na net op tijd onze broodjes (Carpaccio!) naar binnengewerkt te hebben, konden we om 17 uur onder opslepende muziek beginnen met de warming-up van onze eerste competiewedstrijd van dit seizoen.

De Wedstrijd

De eerste set begonnen we met Connie, Yara, Mirjam, Fieke, Sonja, Marlies en Inge. In het begin van de set merkten we dat we nog veel opzeoek waren naar een goede afstemming. Marielle werd halverwege de set ingebracht voor wat extra aanvalskracht in het midden. Dit had (na eerst enkele “inkom-ballen”) gelukkig het gewenste effect. Toch kwamen we boven de 20 op een achterstand te staan, maar na het opvoeren van de servicedruk wonnen we de set met 26-24. In de tweede set ging het in het begin gelijk op. Helaas ging Fieke halverwege de set door haar enkel. Dit bracht ons een klein beetje van de leg en we lieten door ”angstig”-en minder fanatiek spel de tegenstander beter in haar spel komen. De set ging uiteindelijk verloren met 16-25. Aan het begin van de derde set namen we het initiatief. We gingen meer vanuit onze basis en minder moeilijk spelen, we vochten voor elk punt, gaven goede servicedruk en lieten NVC de fouten maken. De set werd dan ook gewonnen met 25-21. In de vierde set hadden we al snel een voorsprong opgebouwd, welke we niet meer uit handen gaven en lieten we NVC het nakijken (25-20).