top of page

Sterke competitie start dames Nesselande


Utrecht, de dames van Nesselande speelden de in eerste competitiewedstrijd doordeweeks in Utrecht tegen Switch en wisten na een moeizaam begin de wedstrijd naar hun hand te zetten en konden de volle winst mee naar huis nemen. Via de setstanden 23-25, 24-26, 19-25 20-25 werd een mooie 4-0 overwinning behaald.

Trainer/coach William Klaver stelde de volgende basis in het veld: Michelle van der Knaap-Bijl, Marleen van Vliet, Enine Legierse, Kris Raaijmakers, Romy de Gier, Margo de Wilde en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Nesselande begon sterk en wist gelijk een lichte voorsprong te nemen. Halverwege wist Switch na een paar sterke rally’s de stand met 15-15 gelijk te trekken. Bij 18-17 voor Switch bracht trainer/coach William Klaver een dubbele wissel, Chiara Broek en Vera Bruggeman het veld. Nesselande wist het goede spel weer op te pakken en met 23-25 werd de eerste set binnengehaald. In de tweede set wist Nesselande net als in de eerste set een voorsprong te nemen. Bij 20-24 wist Switch toch nog terug te komen en Na time-outs wist Nesselande deze set met 24-26 winnend af te sluiten.

De derde set gaf Switch gas en kon al snel een 7-2 voorsprong nemen. Coach William Klaver wisselde Enine Legierse voor Alaska Zwaanswijk en zij wist met haar service tien punten te scoren en daarmee Nesselande weer voor Switch te brengen. Deze werd niet meer uit handen gegeven en met 19-25 werd de set gewonnen. In de vierde set begon Nesselande met Vera Bruggeman en Alaska Zwaanswijk in het veld en kon het goede spel vervolgen. Nesselande wist deze set dan ook met 20-25 te winnen. Nesselande kon met tevredenheid vijf punten mee naar huis nemen. Voor aanstaande zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd voor de dames van Nesselande op het programma. Om 16.15 uur speelt Nesselande in dorpshuis Swanla tegen streekgenoot DOS uit Schoonhoven.

bottom of page