top of page

DWF - Handleiding

Vanaf seizoen 2017 – 2018 gaan we verplicht het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF) gebruiken. Hiervoor kunnen we laptop, tablet of smartphone gebruiken. Het DWF maakt gebruik van een webbrowser. De papieren wedstrijdformulieren gaan dus (bijna) niet meer gebruikt worden. Met het DWF besparen we tijd en kosten. Ook zijn gelijk de wedstrijdgegevens en de uitslagen direct up to date.

Het DWF is beschikbaar in twee versies.

1. Resultaat invoeren

Voor de wedstrijd gaan de spelers en scheidsrechters invoeren. Tijdens de wedstrijd gebruiken de tellers een DWF-briefje. Na de wedstrijd gaan we de gespeelde spelers en uitslag invoeren.

2. Live Score

Dit spreekt voor zich. Tijdens de wedstrijden houden we alles live bij.

Het DWF gaat gebruikt worden voor onze senioren - , junioren - , recreanten teams en de zitvolleyballers. De mini’s maken geen gebruik van het DWF.

De aanvoerders en coaches moeten zich in ieder geval laten registreren voor een inlognaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot het DWF. Hiervoor heb je wel je NEVOBO-relatie code nodig. Zonder een inlognaam kan je geen wedstrijd starten. Helaas is een club-inlognaam niet mogelijk

Beter is dat elk lid dit doet.

https://login.nevobo.nl/

Voor de VC Nesselande hebben we een handleiding bedacht waarin we ingaan op de details.

Met vriendelijke groet,

Jeff van de Noort

HANDLEIDING DWF VC Nesselande

VC Nesselande In deze handleiding bespreken we enkel RESULTAAT INVOEREN

Invoer:

De club zal een tablet in een console ter beschikking stellen. Deze komt in het materialen hok/kast. Het eerst spelende team zal deze bij veld 2 neerzetten tegen de tribune naast de koelkast. Dit is een centrale plek waarbij we niemand in de weg staan of storen. De tablet wordt aangesloten op de netspanning. De pincode van de tablet is het jaartal van het eerste landskampioenschap van Heren 1. Op de tablet zal enkel een internet browser staan. Voor de rest kunnen we niks met de tablet. Open voor je eigen wedstrijd een nieuwe browser. Zo blijft het overzichtelijk en kunnen de tellers en scheidsrechters ook makkelijk de juiste wedstrijd vinden. Sluit de browser niet af. Laat deze open staan. Afsluiten kan als de wedstrijd afgelopen is en ondertekend is door de scheidsrechter. Het laatst spelende team bergt de tablet weer op nadat alle resultaten ingevoerd zijn. We verwachten dat een ieder de tablet in de gaten houd.

Voor de start van de competitie:

Alle leden dienen een account aan te maken op https://login.nevobo.nl/

Met dit account kan je het met het DWF werken. Het wedstrijdsecretariaat zal de juiste reglementaire spelers, coaches en begeleiders met NEVOBO nummers toevoegen aan het DWF. De aanvoerder/coach controleert ruim van te voren zijn of haar team en past desnoods het team aan. Ook vult de aanvoerder/coach de rugnummers in. Ook geeft hij of zij de libero en aanvoerder aan.

https://dwf.volleybal.nl/teambeheer

We hebben nu een standaardteam waarmee we eventueel een wedstrijd kunnen beginnen

Voor de wedstrijd, de aanvoerder/aanvoerster/coach:

Een uur voor het begin van de wedstrijd is het formulier toegankelijk. Dan kunnen de aanvoerders/aanvoerster of coaches de teams aanpassen. Vanaf dan kan het standaardteam opgehaald worden en kunnen de eventuele invallers e.d. aangepast worden. Niet geregistreerde spelers kunnen toegevoegd worden. Noteer bij opmerkingen eventueel hun gegevens. Vul bij officials ook de naam van de teller of telster in. Het is zeer wenselijk dat aanvoerder/aanvoerster of coach optreed als gastheer/gastvrouw en de coach of aanvoerder/aanvoerster van de tegenstander uitnodigt om samen bij de tablet het DWF in te vullen. Begeleid ook eventueel de scheidsrechters.

De scheidsrechters:

Registreer jezelf bij “officials” door je naam op te zoeken. De spelers die ingevoerd zijn, zijn de spelers die spelen. Controleer aan de hand hiervan de spelers kaarten. Vervolgens vink je onder “ID controle” de spelers af. Dit doe je ook met de begeleiding. Speler of begeleiders zonder spelerskaart kunnen Is dit allemaal gedaan dan start de scheidsrechter de wedstrijd door te kiezen voor “RESULTAAT INVOEREN”. Nu kunnen er geen speler, speelsters of begeleiders meer toegevoegd worden. We zien nu het scherm waar we de uitslag kunnen invoeren. Zien we deze niet dan is er iets nog niet goed ingevoerd.

De teller:

De teller moet het juiste DWF-briefje gebruiken. Voor 3 e divisie en hoger gebruiken we het onderstaande A4 formulier.

Voor alle overige wedstrijden

Beide zijn in de hal te vinden. De teller noteert alle rugnummers die in het DWF staan. Zet eenmalig een vinkje bij de spelers die spelen, te beginnen bij de spelers die in de beginopstelling staan. Vervolgens moeten alle nieuw ingebrachte (wissel)spelers ook eenmalig aangevinkt worden. Check dit ook bij de start van een nieuwe set. Heeft iemand niet meegespeeld (m.u.v. libero), dan telt dit niet als een gespeelde wedstrijd. Dit is met name voor de invallers van belang. Noteer de setstanden Noteer gele en rode kaarten. Hier wel details noteren (set, setstand. kleur en wie de kaart krijgt) De setstanden bij time-outs, wissels en beginopstellingen worden niet meer genoteerd. Time-outs wel bijhouden op telbord. Als de scheidsrechter dit wenst kunnen wissels wel worden bijgehouden maar worden niet meer op het DWF vermeld.

Na de wedstrijd:

Nu gaan we de resultaten invoeren.

Voer de setstanden in

Verwijder vinkjes achter de spelers die niet zijn ‘uitgekomen’

Vul de toegekende straffen in (o.a. set, setstanden en veroorzaker)

Vul eventuele opmerkingen in

De aanvoerders en scheidsrechter controleren samen de ingevoerde gegevens en zetten een vinkje voor akkoord.

Daarna druk je op op ‘uitslag versturen’ en wacht op bevestiging ‘correcte verzending’.

De vinkjes vervangen de handtekeningen dus let goed op de invoer; er wordt dus geen papieren formulier meer opgestuurd en/of standen doorgebeld.

De aanvoerder bewaart het scoreformuliertje totdat de uitslag op de site zichtbaar is (zit soms wat vertraging in).

Twijfel je bij een uitwedstrijd over de gevolgde procedure, dan kun je een foto maken van het scoreformulier.

Het grote A4 formulier moeten we bewaren.

Stop deze in de brievenbus.

De kleine briefjes kunnen weggegooid worden, nu is de hele administratie gedaan.

De uitslagen zijn verwerkt.

Kom je er niet uit? Er is altijd wel iemand in de zaal die je wil of kan helpen.

Nuttige links:

bottom of page